Presentación de Glòria Tello y Vicent Ros

Glòria Tello Company

Glòria Tello Company

Una vegada més, i ja són catorze edicions, el Palau de la Música acull la celebració de les Jornades Internacionals de Guitarra. Som la casa de la música, el lloc de referència per a escoltar la millor música clàssica i també volem ser espai d’acollida i foment dels trets artístics musicals que ens són més propis.
La guitarra és un instrument que definix la nostra cultura, que ens pertany especialment per història, tradició i formació. Com bé diuen els organitzadors de les Jornades, que tanta dedicació i passió posen en esta trobada, la guitarra és un instrument versàtil ple d’enormes possibilitats per a totes les músiques, però alhora delicat i amb una complexitat específica per a ser programat, escoltat i difós. Per això, com a regidora de Cultura, m’alegra poder col·laborar en el suport d’esta part de la nostra cultura musical per a la qual cal més impuls i protecció.
El lema d’enguany, la veu, és una bella metàfora del que celebrarem estos dies a València: donar veu a la guitarra. Col·laborar perquè els qui tant de treball dediquen a mantindre-la viva i esplèndida vegen el seu esforç recompensat. I en benefici de tots i totes, perquè una societat que dóna suport a la seua cultura i les seues manifestacions artístiques és una societat amb futur.
Per això, felicite tots els implicats en estes jornades, des dels seus creadors i impulsors fins als més joves participants que s’hi van afegint, i els anime perquè seguisquen endavant amb el mateix convenciment i il·lusió. La guitarra és i ha de continuar sent un instrument propi, font d’inspiració per a compositors, art triat per tants músics de diferents disciplines i també, no ho oblidem, part important de la nostra indústria, la nostra economia i la nostra educació. Enhorabona i gràcies pel vostre treball per mantindre viva la veu de la guitarra.

Presidenta del Palau de la Música
Regidora de Cultura

Vicent Ros

Vicent Ros

Les Jornades Internacionals de Guitarra de València són un clàssic en la programació del Palau de la Música i un element dinamitzador de la cultura guitarrística a la nostra ciutat. Durant deu dies es podrà viure d’una manera molt intensa este instrument tan nostre i estimat a través de concerts, conferències i exposicions d’indubtable valor musical i pedagògic.
Conec la constància i determinació que els seus organitzadors posen en cadascuna de les edicions, que dediquen a rellevants compositors per a este instrument i on introduïxen nous continguts que provoquen l’admiració dels assistents.
En este 30 aniversari del Palau en què estem immersos, on volem obrir-nos a la ciutadania i a la gent, la guitarra es configura com un element popular i d’expressió d’un poble, així com instrument clàssic protagonista de partitures molt especials, que ha de tindre el seu lloc i la merescuda rellevància.
Donem la benvinguda a estes jornades que són sinònim de qualitat, així com d’un marcat caràcter internacional, i que ompliran de la millor música de guitarra tots els racons del Palau de la Música.

Vicent Ros
Director del Palau de la Música

volver a Programación >