2018: Presentación de Glòria Tello y Vicent Ros

Glòria Tello Company

Glòria Tello Company

El Palau de la Música torna un any més a ser l’epicentre del món de la guitarra, d’eixe instrument tan nostre i volgut, que està present tant en les partitures clàssiques com en l’arrelament més intrínsec del nostre poble. I és que ja són 16 edicions de les Jornades Internacionals de Guitarra de València, que com no podia ser d’un altra manera, tenen al Palau i les seues sales el lloc on es celebren les activitats més importants.
La guitarra sempre ha estat present en la nostra programació i ho està des de la seua mateixa inauguració, quan en el concert inaugural, l’Orquestra de València va tocar amb Narciso Yepes el Concierto de Aranjuez del mestre Joaquín Rodrigo. Des d’aleshores han sigut molts els concerts on la guitarra i la música composada pels nostres autors han sigut les protagonistes. És doncs, un instrument molt especial per a nosaltres la importància del qual reforcem hui en dia a través de la nostra presència en el Certamen Internacional de Guitarra Francisco Tàrrega de Benicàssim i, donant suport a l’activitat tan important d’estes Jornades Internacionals.
Sens dubte, estes Jornades són un encert en el seu plantejament perquè reunixen a prestigiosos artistes internacionals per a competir, reten homenatge a grans compositors, molts de la nostra terra com Francisco llacer Pla, Vicente Asencio o Emilio Calandín, aposten per la joventut i, en definitiva, contribuixen a valorar com toca la guitarra i el seu món.
La meua més sincera enhorabona als organitzadors d’estes Jornades i, el meu desig que estos dies d’encontre al voltant de la guitarra siguen un gran èxit de públic i que prevalga i es supere eixa qualitat que s’ha mantes des de la primera edició.

Glòria Tello Company
Regidora de Cultura i presidenta del Palau de la Música

Vicent Ros

Vicent Ros

Durant dos dies, les Jornades Internacionals de Guitarra de València tornaran a omplir el Palau de la Música de la màgia d’este instrument tan nostre i tan especial, que malauradament sempre ha hagut de demostrar la seua vàlua artística.
La incansable labor dels organitzadors d’estes jornades permet per una banda, mostrar-nos el potencial del món de la guitarra a través dels concursants de diversos països, com també redescobrir i retre homenatge als nostres compositors, als quals es dediquen any darrere any les activitats i l’ànima d’este encontre, vertader punt d’encontre internacional del món de la guitarra.
Amb un record especial a l’irrepetible Federico García Lorca i tres compositors de la terra com són Vicente Asencio i Francisco Llácer Pla, ja en el record i, Emilio Calandín en ple procés creatiu, no faltaran els aniversaris a músics universals com Fernando Sor, Mario Castelnuovo-Tedesco i Manuel María Ponce, les obres i els concerts dels quals figuren en el repertori fonamental de qualsevol que vulga acostar-se a la gran literatura musical guitarrística.
Són ja 16 anys de jornades, de donar un altaveu artístic a les joves promeses, al futur d’este fantàstic instrument, de poder assistir a una exposició i presentació de guitarres que s’assemblen a obres d’art i d’uns premis que són reconeguts i molt importants en este món de la guitarra.
El Palau de la Música sona a guitarra, viu la guitarra i es configura com un lloc màgic on es desenvolupen unes jornades que ningú amant de la guitarra s’ha de perdre.

Vicent Ros
Director del Palau de la Música

volver a Programación >